in

Koeman zorgt voor ophef na bezoek aan Barcelona

Koeman

Ronald Koeman liet donderdag het hart van menig Barça-fan sneller kloppen. De Nederlander werd door het Catalaanse programma Sin Concesiones gespot in Barcelona en dus werd er direct gespeculeerd over positie. Uiteindelijk bleek Koeman niet voor FC Barcelona in de stad te zijn.

Na de uitschakeling in de Champions League is de positie van Ernesto Valverde gaan wankelen. De Catalaanse media weet dat er binnen de club gesproken wordt over zijn positie. Veel fans vinden dat het spel van Barcelona de ware identiteit verloren heeft onder Valverde en bovendien kwam de uitschakeling in de Champions League hard aan. En dus wordt er links en rechts volop gespeculeerd over zijn vertrek en nieuwe namen.

Ronald Koeman is al meerdere jaren één van de namen die vaak genoemd wordt bij Barcelona. De Nederlander zorgde dan ook voor ophef toen hij donderdag in Barcelona gesignaleerd werd. Volgens Sin Concesiones was Koeman donderdag om 11.00 uur ruim drie kwartier aanwezig bij de kantoren van FC Barcelona. Vijf minuten voor twaalf werd Koeman gespot bij het Hotel Sofia, dat eigendom is van Jordi Mestre, de vice-voorzitter van FC Barcelona. Uiteindelijk bleek Koeman niet voor FC Barcelona in de stad te zijn. De Nederlander was volgens het radioprogramma op zoek naar een nieuw huis in Barcelona.

‘Valverde is onze coach’

Op het moment dat Ronald Koeman gesignaleerd werd in Barcelona, was voorzitter Josep Bartomeu aanwezig bij een boekpresentatie. De voorzitter van Barcelona maakte kenbaar dat Barcelona niet van plan is om afscheid te nemen van Ernesto Valverde. ”We zijn inmiddels met de planning voor volgend seizoen bezig”, zei Bartomeu. De voorzitter liet tijdens de boekpresentatie ook duidelijk weten dat de club blij is met de prestaties van coach Valverde dit seizoen en dat een vertrek niet aan de orde is. ”Valverde liet eerder deze week al weten dat de hij steun heeft van de voorzitter en het bestuur. Valverde is de coach die wij willen. Dit is het project dat we zijn gestart. Valverde heeft een contract bij ons en wij zijn er erg blij mee.”

Cillessen

‘Cillessen ook genoemd bij Valencia’

Ter-Stegen-FC-Barcelona

‘Einde seizoen Ter Stegen na oplopen knieblessure’