in

‘Koeman hoopt Real Madrid voor te zijn met komst Van de Beek’

Het lijkt een kwestie van tijd voordat FC Barcelona Ronald Koeman presenteert als opvolger van de maandagavond ontslagen Quique Setién. De Spaanse en Nederlandse media schrijven dat de komst van de voormalig verdediger in kannen en kruiken is. Koeman krijgt bij Barcelona de loodzware taak om een vrijwel compleet nieuw elftal op de been te brengen. Hij zou in ieder geval ruimte willen maken voor Donny van de Beek.

Op de avond dat Setién zijn biezen moest pakken en Koeman tot een akkoord kwam met Barcelona, pakte TNT Sports uit met het gerucht dat de Nederlander Van de Beek los wil weken bij Ajax. Het is geen geheim dat de middenvelder aast op een nieuw avontuur. Afgelopen seizoen leek hij zijn transfer al te pakken te hebben. Meerdere media, waaronder de Telegraaf, meldden dat Real Madrid serieus werk wilde maken van de uitblinker van Ajax. Van de Beek zelf leek ook wel oren te hebben naar een vertrek naar Madrid, maar de coronacrisis gooit vooralsnog roet in het eten. Real Madrid liet onlangs al weten eerst van een groot aantal spelers afscheid te moeten nemen, alvorens het met miljoenen kan smijten op de transfermarkt.

Want zeker is zeker, Ajax laat Van de Beek niet voor een appel en een ei vertrekken uit Amsterdam. Ook in het afgelopen seizoen, dat in Nederland vroegtijdig tot een einde kwam, was de 23-jarige middenvelder van grote waarde voor zijn ploeg. In 23 competitiewedstrijden kwam hij tot acht doelpunten en zes assists. Het jaar ervoor miste hij geen enkele wedstrijd in de Eredivisie en noteerde hij nog betere cijfers: negen doelpunten en tien assists. Daarnaast heeft Van de Beek ook in de Champions League bewezen toe te zijn aan een stap hogerop.

Van de Beek in actie namens Ajax in de uitwedstrijd tegen AZ.

Suárez

Of Barcelona ook daadwerkelijk zijn nieuwe bestemming wordt, is nog maar de vraag. Transfermarkt schat de marktwaarde van de middenvelder op 44 miljoen euro, maar Ajax zou bereidt zijn om hem voor dertig miljoen euro te laten gaan. Barça zal echter eerst moeten verkopen voordat het een slag kan slaan op de transfermarkt. Mogelijk speelt Luis Suárez een belangrijke rol bij de onderhandelingen over Van de Beek. De Uruguayaan zal naar alle waarschijnlijkheid één van de slachtoffers worden van de grote schoonmaak. De Amsterdammers hopen hem te verleiden tot een terugkeer. Mocht Suárez zelf ook oren hebben naar een terugkeer naar Ajax, is de kans aannemelijk dat Van de Beek bij de deal wordt betrokken.

https://twitter.com/goal/status/1295373065132498945?s=20

What do you think?

Written by Thijs Meijaard

Thijs is de dichter van BarcaSource.nl. Interviews, analyses of uitgebreide verslagen, Thijs draait zijn hand er niet voor om.

Ter stegen training

FC Barcelona is Ter Stegen maanden kwijt na ingrijpende beslissing

Abidal

Officieel: FC Barcelona neemt ook afscheid van Eric Abidal