Koeman explodeert na El Clasico: ”Iedereen heeft het gezien”

Koeman El Clasico

Ronald Koeman nam het na afloop van El Clasico tegen Real Madrid het voor zijn team op. De Nederlandse coach, die ook kritisch was op het optreden van zijn eigen ploeg, wees op het optreden van scheidsrechter Gil Manzano, die volgens Koeman een belangrijke rol speelde in de nederlaag van FC Barcelona.

Concreet betreurde de coach van FC Barcelona twee specifieke acties waarbij hij van mening was dat de scheidsrechter het niet bij het rechte eind had.

De eerste, en meest relevante, was volgens Koeman de overtreding op Martin Braithwaite in de tweede helft, door Ferland Mendy. In de 82e minuut, en met 2-1 op het scorebord, viel de Blaugrana-aanvaller in het strafschopgebied na contact naar de grond. Gil Manzano gaf geen strafschop, maar koos er bovendien niet eens voor om de VAR in te schakelen.

Een kwalijke zaak vond Ronald Koeman. “Het was een strafschop”, zo liet Koeman na het duel boos weten. De strafschop is overduidelijk, maar goed we moeten het accepteren en zwijgen … En de VAR komt er niet eens aan te pas. Iedereen heeft het gezien. We hebben de VAR voor dit soort situaties omdat de scheidsrechter niet alles kan zien.”

Voor Koeman was het bovendien onbegrijpelijk dat er slechts vier minuten werden bijgevoegd aan het duel. ”Hoe kan het zo zijn dat er slechts vier minuten worden toegevoegd, als alleen de arbiter al drie minuten met zijn oortjes bezig is geweest.”

Koeman nuanceert

Tijdens de persconferentie na de clasico wilde Koeman zijn uitspraken wel iets nuanceren om mogelijke straffen te voorkomen. ”We hebben vandaag niet verloren door de arbitrage. De eerste helft was niet goed, we hebben te veel ruimte gelaten voor hun tegenaanval en in de passing was het niet goed… maar er zijn duidelijke momenten, zoals de strafschop, die voor mij heel duidelijk is”, gaf Koeman aan, die volgende week met zijn ploeg hoopt op de eerste prijs van het seizoen. Dan neemt FC Barcelona het in de finale van de Copa del Rey op tegen Athletic Bilbao.