in ,

Koeman debuteert met oefenzege op Gimnàstic de Tarragona

Ronald Koeman heeft zijn eerste wedstrijd als trainer van Barcelona winnend afgesloten. Gimnàstic de Tarragona werd zaterdagavond met 3-1 verslagen in het Estadi Johan Cruyff.

Koeman liet meteen zien wat hij van plan is. Hij liet zijn ploeg spelen in een 4-2-3-1 formatie. De Catalaanse ploeg kwam al snel tot scoren. Ousmane Dembele zorgde na vijf minuten voor de 1-0. Voor de Fransman was het zijn eerste wedstrijd sinds november 2019. De tweede treffer van de avond kwam ook van een Franse aanvaller. Antoine Griezmann bleef kalm vanaf elf meter, nadat Pique werd vastgehouden in het strafschopgebied. De bezoekers deden na een half uur wat terug. Bonilla bracht het verschil terug naar één doelpunt: 2-1.

Na rust stuurde Koeman elf andere spelers het veld in. Onder hen ook Philippe Coutinho, die deze zomer terugkeerde na een verhuurperiode bij Bayern München. De Braziliaan kreeg al snel na rust een kans om te scoren doordat Barcelona opnieuw een penalty kreeg. De Braziliaan bleef rustig en met een geplaatst schot in de hoek zorgde hij voor de 3-1. Dat bleek uiteindelijk ook de eindstand.