in

Jordi Cruijff maakt zich zorgen: ‘Het is niet alleen een coaching probleem’

Jordi Cruijff

Het vertrek van Ernesto Valverde en de komst van Quique Setién hadden ervoor moeten zorgen dat het in Barcelona weer over voetbal ging. Niets is minder waar. Integendeel zelfs. Het lijkt bij FC Barcelona rumoeriger dan ooit tevoren. De President Josep Bartomeu wordt fel bekritiseert en assistent-trainer Eder Sarabia ligt onder vuur bij de spelersgroep. ‘Het is totale chaos bij de club’, aldus Jordi Cruijff.

De voormalig speler van Barcelona en zoon van de legendarische Johan schoof deze week aan bij het programma ‘El Larguero’ van Cadena SER. Daar ging hij in op de onrust bij de nummer twee van Spanje. Het lukt Setién nog niet om de groep naar zijn hand te zetten. Dat terwijl hij met veel enthousiasme werd ontvangen, onder meer omdat hij groot aanhanger is van het Cruijffisme. ‘Het helpt niet om daarover te praten, het zorgt voor extra druk’, aldus Jordi Cruijff. ‘Het is niet alleen een coaching probleem, ze hebben ook problemen in de voorhoede.’

Cruijff maakt zich zorgen over de huidige situatie, die in zijn ogen wordt versterkt door de media. ‘Ik denk dat de belangrijkste factoren die Barcelona beïnvloeden de geluiden in de media en de instabiliteit bij de club zijn.’ De club ging zondagavond met 2-0 onderuit bij Real Madrid. De Madrilenen namen daardoor de koppositie weer over van Barcelona. ‘Ik weet niet hoe stabiel Madrid is, maar het lijkt alsof Barcelona in totale chaos verkeert’, aldus de huidige bondscoach van Ecuador.

De Ligt: ‘Frenkie met Messi en ik met Ronaldo, dat is bizar’

Setién kan in thuiswedstrijd tegen Sociedad geen beroep doen op Arthur