in

Iniesta neemt afscheid van Barcelona: “Dit is mijn laatste seizoen bij de club”

”Dit is mijn laatste seizoen bij de club.” Met die woorden opende Andrés Iniesta vrijdag zijn persconferentie.  De middenvelder, die in 2003 zijn debuut maakte voor FC Barcelona,  kondigde tijdens een emotionele persconferentie zijn afscheid aan. 

“Het is erg moeilijk voor me om hier vandaag te zijn en afscheid te nemen, omdat ik m’n hele leven bij Barcelona heb gespeeld. Een groot deel van wie ik ben, heb ik te danken aan de club. Ik ben Barcelona daar erg dankbaar voor”, laat Iniesta tijdens de persconferentie weten.  ”Dit is het beste moment om te vertrekken, nu ik me nog belangrijk voel en prijzen kan winnen.”

Andrés Iniesta maakte tijdens de persconferentie nog niet bekend waar hij volgend seizoen speelt. Wel verklapte Iniesta dat het waarschijnlijk geen club uit Europa zal worden. ”Ik heb altijd gezegd dat ik nooit tegen FC Barcelona zou willen spelen”, aldus de aanvoerder, die de club, fans , ploeggenoten en zijn familie bedankte voor deze 22 jaar.  ”Ik wil alle fans en Catalanen bedanken voor deze jaren.   De waardering zal ik altijd koesteren. ”

Barcelona zet B-coach per direct op straat

VIDEO | De magische bewegingen van Andrés Iniesta