BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

Barcelona zet B-coach per direct op straat

FC Barcelona heeft woensdag  Barcelona B-coach Gerard López  op straat gezet.  Door de tegenvallende prestaties van Barcelona B in de afgelopen weken is de club in de degradatiezone terecht gekomen.  De club laat via officiële kanalen weten dat Francisco Javier Garcia Pimienta zijn taken overneemt. 

Gerard López kende een goede start met Barcelona B in de Segunda Division, maar  ging voor de winterstop meerdere keren onnodig onderuit. Sinds januari kreeg de coach de nodige versterkingen en had een goede reeks, waardoor Barcelona in de subtop van de Liga belandde.  Maar in de laatste twee maanden kreeg López de ploeg maar moeilijk aan het lopen.  Daardoor is de ploeg inmiddels afgezakt naar de 20 plaats en  moet het rekening gaan houden met degradatie.

Voor FC Barcelona een reden om zes wedstrijden voor het einde van het seizoen Gerard López aan de kant te zetten. Zijn vervanger is Francisco Javier Garcia Pimienta. Hij komt over van Juvenil A en kent een groot deel van de selectie inmiddels al.  José Mari Bakero, hoofd-opleiding van de club, liet woensdagmiddag tijdens de persconferentie weten dat hij een moeilijke beslissing heeft moeten maken. ”We zouden volgend seizoen Pimienta al doorschuiven naar Barcelona B, maar door de huidige situatie moeten we iets veranderen”, zei Bakero tegen de aanwezige journalisten. ”We willen Barcelona B dicht bij de A-selectie hebben. Daarvoor moeten we in de Liga123 blijven.”

Pimienta won afgelopen week met de Juvenil A de UEFA Youth League. Bovendien werd hij met zijn ploeg enkele weken geleden al kampioen van de regionale competitie.  De nieuwe coach heeft er vertrouwen in dat Barcelona B in de Segunda Division blijft.  ”De druk die we hebben gaat ons helpen bij het handhaven in de competitie. Zodra er een goed resultaat komt zullen de dingen makkelijker gaan.”

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.