in

Iniesta: ”Het zal raar zijn om tegen Alba en Busquets te spelen”

Iniesta Vissel Kobe

Voor Andrés Iniesta is het alweer een jaar geleden dat hij FC Barcelona verliet en een nieuw avontuur aanging in Japan. Komende week speelt de voormalig aanvoerder van de Catalaanse club met Vissel Kobe tegen zijn oude club FC Barcelona. ”Dat is ongetwijfeld een zeer bijzonder moment”, zo vertelt Iniesta tijdens een interview met zijn oude club.

Aankomende zaterdag speelt FC Barcelona voor het eerst sinds zijn vertrek tegen Andrés Iniesta. De Catalanen nemen het tijdens de Rakuten Cup op tegen het Vissel Kobe van de spelmaker. Een bijzonder moment voor de voormalig aanvoerder van Barcelona. ”Het is heel raar dat ik een jaar na mijn vertrek tegen FC Barcelona ga spelen”, zo zegt Iniesta over de vreemde situatie. ”Het zal heel apart zijn om tegen Busquets, Alba en Rakitic te spelen. Barcelona is het team van mijn leven en het zal dus een dag met veel emoties worden. Ik hoop dat we de fans een geweldige show kunnen geven.”

Hoewel Iniesta met gemengde gevoelens afscheid nam van FC Barcelona is hij blij met de overstap naar Japan. ”Het was een intens jaar in een land dat compleet anders is dan Spanje”, aldus de middenvelder. ”Qua resultaten is het nog niet zoals we gehoopt hadden, maar het Japanse voetbal is erg competitief. Je zult op 27 juli zien dat de sfeer in het stadion geweldig is.”

BarcaTV

Barça TV: Een nieuw hoofdstuk in high definition

‘FC Barcelona gooit structuur La Masia volledig om’