in ,

LoveLove

Alaba blijft een interessante optie voor FC Barcelona

In de zoektocht naar een directe versterking voor de achterhoede komt FC Barcelona mogelijk uit bij David Alaba (28). De verdediger van Bayern München is in het bezit van een aflopend contract en dat maakt hem een meer dan interessante optie voor de Catalanen. 

Het is geen geheim dat Barcelona al jaren gecharmeerd is van de Oostenrijkse verdediger. Alaba bestreek jarenlang de linkerflank van Bayern München, maar daar kwam dit seizoen verandering in. Door de blessure van Lucas Hernandez en de doorbraak van Alphonso Davies, streek Alaba neer in het hart van de defensie. Die rol vervult hij met verve. Zijn grootse vorm is niet onopgemerkt gebleven. Barça, maar ook Real Madrid en Bayern München zouden zijn situatie nauwlettend in de gaten houden. 

Hoe onomstreden hij ook is in München, het is nog maar de vraag of hij ook volgend seizoen zijn opwachting maakt in de Allianz Arena. Alaba zijn contract loopt namelijk af in 2021. Hij is met zijn werkgever in onderhandeling over een nieuw contract, maar beide partijen kwamen vooralsnog niet nader tot elkaar. Volgens Duitse media wil de verdediger één van de absolute grootverdieners worden, maar wil de landskampioen – nog – niet aan zijn wensen voldoen. 

Barcelona houdt ondertussen een oogje in het zeil. De club hoopt dat Alaba zijn contract niet verlengt en in 2021 transfervrij de overstap maakt naar Camp Nou. De Catalanen nemen hem het liefst deze zomer al over, maar het geld is er niet. De club moet eerst verkopen, alvorens ze de selectie kan versterken. 

What do you think?

Written by Thijs Meijaard

Thijs is de dichter van BarcaSource.nl. Interviews, analyses of uitgebreide verslagen, Thijs draait zijn hand er niet voor om.

De Jong keert na blessureleed terug in wedstrijdselectie

Alleen een wonder kan FC Barcelona nog aan de titel helpen