in

Guardiola: ”Barca speelt het beste voetbal ter wereld”

Josep Guardiola kijkt uit naar het Champions League-duel met FC Barcelona. De coach keert dan voor het eerst in jaren terug in Barcelona. Met Catalunya Radio sprak hij over zijn oude club FC Barcelona.

Guardiola won zijn eerste 3 competitiewedstrijden met Manchester City en staat daarmee nu gedeeltelijk bovenaan in de Premier League. ”Om te starten met 3 overwinningen is heel lekker. Onze spelers zijn enorm goed maar we hebben nog een lange weg te gaan.”

De oud trainer van Barcelona vindt de Engelse supporters geweldig. ”Elke supporter wil zijn team goed zien spelen, ze zijn niet gek.”

De wedstrijden tegen Barcelona zijn voor de voormalig coach van Barcelona enorm speciaal. Guardiola ziet het duel dan ook meer als een cadeau. ”We spelen tegen het beste team ter wereld, geen enkele club speelt beter voetbal dan Barcelona”, aldus de succescoach. ”Luis Enrique doet het geweldig en ik hoop dat hij nog jaren zo blijft presteren. Het wordt heel mooi om mijn oude vrienden bij Barcelona weer te zien.”

 

Bartomeu: ”We zullen binnenkort met Messi gaan praten over contractverlenging”

Selectie Barcelona traint met Barça B mee