in

Bartomeu: ”We zullen binnenkort met Messi gaan praten over contractverlenging”

Josep Maria Bartomeu, de president van Barcelona, nam maandag een interview af van Catalunya Ràdio. Tijdens dat interview praatte Bartomeu over de aankopen en over contractverlengingen van de spelers van FC Barcelona. 

Over de aankopen was Bartomeu tevreden. ”We willen elk seizoen een zo goed mogelijk team samen te stellen. Deze zomer zijn we voor jonge spelers gegaan, de gemiddelde leeftijd is 22″, zei Bartomeu. 

Onlangs leende Barcelona Sergi Samper uit aan Granada om hem meer speelminuten te laten krijgen. Dit deed Barcelona 3 seizoenen geleden ook bij Denis Suarez: ”Om de stap van het B-team naar het eerste team te maken, is heel moeilijk. Denis Suarez is daar het perfecte voorbeeld van, we leenden hem uit en nu voetbalt hij in het eerste. We houden van Samper en we hopen dat hij ooit zal spelen in het eerste van Barcelona.”

Over de contractverlengingen liet Bartomeu weten snel actie te ondernemen, vooral met Lionel Messi. ”Messi heeft een contract tot 2018. We zullen binnenkort met hem gaan praten over contractverlenging. Maar eerst willen we de contracten van Rakitic en Luis Suarez verlengen. Zij zijn heel belangrijk voor ons.”

Alcacer krijgt laptop voor zijn verjaardag

Guardiola: ”Barca speelt het beste voetbal ter wereld”