in

Gomes: ”Mijn ouders gaven me alles toen ik niets had”

Gomes

André Gomes vertrok afgelopen maand van Valencia naar FC Barcelona. Een droom kwam uit voor de middenvelder. Gomes sprak met BarcaTV over zijn transfer, de rol van zijn ouders en zijn idolen.

”Zij gaven mij alles toen ik niks had. Zij stopten met de dingen die ze deden zodat ik voetballer kon worden”, zei Gomes over de grote rol van zijn ouders. ”Ik ben erg blij met wat zij gedaan hebben voor mij, want nu ben ik bij Barcelona.”

Gomes geeft in het interview aan dat zijn vader toch wel een grote rol heeft gespeeld in zijn beslissing om naar Barcelona te komen. ”Ik wilde mijn vader erbuiten houden. Hij heeft namelijk een speciale band met de club, maar hij en mijn moeder hebben uiteindelijk een grote rol gespeeld in mijn keuze.”

De Portugese middenvelder kijkt vooral uit om komend seizoen met Andrés Iniesta op het veld te staan. ”Tot mijn tiende keek ik graag naar Ronaldo Nazario. Daarna was het Zidane, die ik als een voorbeeld zag”, ging Gomes verder. ”De laatste jaren was het Iniesta, samen met Xavi. Zijn zijn twee belangrijke spelers. Ik heb nu het geluk dat ik met één van hen op het veld mag staan.”

 

Montoya bevestigt transfer: ”Ik ga naar Valencia”

VIDEO | Achter de schermen bij Celtic – FC Barcelona