BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

Gerard Piqué wil eSport-wereld veroveren met nieuw bedrijf

Gerard Piqué is niet alleen een succesvolle voetballer bij FC Barcelona. De Catalaan is inmiddels ook een zeer behoorlijke zakenman. Piqué was er onder andere mede verantwoordelijk voor dat FC Barcelona momenteel Rakuten als sponsor heeft. Maar de verdediger heeft ook zijn eigen bedrijven. Zo runt hij een gamebedrijf in Barcelona en heeft hij in 2016 het bedrijf eFootball.Pro opgericht. Met dat bedrijf wil Piqué de eSport-wereld gaan veroveren. 

Piqué wil met zijn nieuwe project, samen met Konami, werken aan een wereldwijde eSport-competitie. Details maakte Piqué nog niet bekend over zijn ideeën, maar de verdediger van FC Barcelona wil het groots aanpakken. ”Het doel is om alles wat voetbal tot de grootste sport van de wereld maakt te gebruiken, eerst voor voetbalgames en later voor de hele esports-wereld”, zo laat Piqué in een persverklaring weten.

Voor Piqué betekent dat live uitzendingen, stadions vol fans, clubs en digitale helden. ”We willen het beste uit beide werelden samen brengen”, aldus de verdediger. Konami is het bedrijf achter Pro Evolution Soccer, de game die gebruikt zal worden bij de competitie.

Wanneer de competitie van start gaat is nog niet bekend. Eerder maakten wij ook al bekend dat Lionel Messi, Cesc Fabragas en andere voetballers een rol gaan spelen in het bedrijf.

https://twitter.com/eFootballPro/status/930036986416652291

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.