BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

Pique duikt met Messi en Fabregas in de wereld van eSport

Zakenman Gerard Pique heeft veel succes met zijn bedrijf in de online videogames. Voor de verdediger van FC Barcelona een reden om een stap verder te gaan met zijn gamebedrijf. Samen met Lionel Messi stapt hij nu in de wereld van de eSport en starten zij later deze maand een nieuw bedrijf in de populaire gamewereld. 

Naast Lionel Messi en Gerard Pique stappen nog meer (oud)spelers in het nieuwe project. Cesc Fabregas zal ook één van de aandeelhouders worden. Eind oktober, wanneer de plannen gepresenteerd worden, zal Pique nog meer namen bekend maken die zich aan zullen sluiten bij het project.

Het idee van Pique en Messi is om een grote eSport competitie op te gaan zetten. Of het hierbij gaat om FIFA, de bekendste voetbalgame, is niet bekend. Mogelijk stappen de grote Europese sterren samen in één team.

Gerard Pique heeft naast zijn voetbalcarrière al een leven in de zakenwereld. Zo heeft Pique een eigen gamebedrijf genaamd Kerad Games. Het bedrijf ontwikkeld van begin tot eind videogames voor elk platform. Zo is onder meer de game Golden Manager van de verdediger.

Naast vele bekenden in de voetbalwereld heeft Pique ook zijn ingangen in de wereld van technologie. Zo is Mark Zuckerberg, oprichter van Facebook, een goede vriend van Pique en heeft hij een goede relatie met Peter Vesterbacka, de ontwikkelaar van Angry Birds. Daarnaast heeft Pique ingangen bij het bedrijf Twitter en was de verdediger verantwoordelijk voor de nieuwe sponsor Rakuten. Pique is namelijk vrienden met Hiroshi Mikitani, de oprichter van Rakuten, die ook een eigen gameplatform heeft.

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.