in

Geldboete voor Messi na rode kaart tegen Chili

Messi rode kaart

De CONMEBOL, de Zuid-Amerikaanse voetbalbond, heeft Lionel Messi woensdag één wedstrijd schorsing en een geldboete van 1.345 euro opgelegd. De Argentijn krijgt de boete vanwege de rode kaart die hij ontving in de troostfinale van de Copa America tegen Chili. De voetbalbond heeft nog geen uitspraak gedaan over Messi’s uitspraken na het duel.

Lionel Messi kreeg de rode kaart, omdat hij in de eerste helft een aanvaring had met Chili-verdediger Garry Medel. Beide spelers moesten het veld verlaten. Voor de Argentijn is het zijn tweede rode kaart in zijn loopbaan. Naast de geldboete van 1.345 euro moet Messi de eerstvolgende kwalificatiewedstrijd van Argentinië ook aan zich voorbij laten gaan. De tegenstander voor dat duel is nog niet bekend.

De Zuid-Amerikaanse voetbalbond heeft zich echter nog niet uitgesproken over de zeer kritische uitspraken van Messi over de volledige organisatie van de CONMEBOL. De Argentijnse voetbalbond AFA heeft een excuusbrief gestuurd naar de CONMEBOL en hoopt daarmee de straf te verminderen.

In de media wordt gesproken over een mogelijke schorsing van twee jaar voor de Argentijn. De AFA hoopt dat Messi niet langer dan twee maanden aan de kant hoeft te zitten voor zijn uitspraken.

Samenvatting | Debuut Frenkie de Jong bij FC Barcelona

Prachtig weerzien tussen Barça-selectie en Andrés Iniesta