in

Messi weigert medaille: ”Wil geen onderdeel zijn van deze corruptie”

Messi-Argentinië

Lionel Messi werd zaterdag tijdens de troostfinale van de Copa America tegen Chili met rood van het veld gestuurd. De Argentijn was na afloop pisnijdig over die beslissing. Messi weigerde de bronzen medaille en liet vervolgens geen spaan heel van organisatie en de scheidsrechters.

”Een gele kaart voor ons beide was voldoende geweest”, zei de Argentijn na afloop. Messi kreeg tijdens het duel onenigheid met Gary Medel en beide spelers moesten het veld verlaten. ”Het incident had anders beoordeeld kunnen worden, maar de VAR werd niet een gebruikt. Maar misschien heeft wat ik de vorige keer zei zijn tol geëist.”

Corruptie

Een boze Lionel Messi haalde na afloop van de troostfinale, die Argentinië met 2-1 won van Chili, geen medaille op. “We hoeven geen deel uit te maken van deze corruptie, van het gebrek aan respect dat ons tijdens dit hele toernooi is aangedaan. De fans hebben nooit kunnen genieten”, legde Messi uit. “Ik vertel altijd de waarheid en ik ben altijd oprecht. Maar buiten deze rode kaart ben ik trots op deze groep. Ze hebben alles gegeven. Dit team heeft veel te bieden.”

https://twitter.com/BarcaSource/status/1147604200744005638

Ook is het volgens Messi duidelijk dat Brazilië ‘voorbestemd is om het toernooi te winnen’. De Argentijn was na de halve finale tegen het gastland ook al kritisch op de arbitrage.

De Argentijnse bond AFA staat volledig achter de uitspraken van Lionel Messi en heeft aangekondigd de rode kaart te zullen aanvechten. Ook vindt de Argentijnse bond dat scheidsrechtersbaas Wilson Seneme van de CONMEBOL moet aftreden.

Conmebol

De Zuid-Amerikaanse bond Conmebol reageerde zaterdagnacht op de uitspraken van Lionel Messi, zonder zijn naam expliciet te noemen. De bond noemt de uitspraken van de Argentijn onacceptabel.

”In het voetbal win je en verlies je soms. Het accepteren en respecteren van het resultaat is een grote voorwaarde van Fair Play. Hetzelfde geldt voor arbitragebeslissingen, die menselijk zijn en altijd kunnen worden verbeterd”, zo schrijft de bond. ”Het is onacceptabel dat op basis van incidenten, die voorkomen tijdens een toernooi waar twaalf teams aan meedoen, ongefundeerde beschuldigingen worden gedaan, die niet op de waarheid berusten en de integriteit van de Copa América in twijfel trekken.”

Messi rode kaart

Messi ontvangt rode kaart in troostfinale Copa America

Oranje Leeuwinnen in WK-finale ten onder tegen Amerika