BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

Gattuso in de wolken van Catalaans talent: ”Het is een show”

Gattuso kwam er zaterdagnacht gewoon voor uit. De italiaan is verliefd op het spel van Riqui Puig, het grote talent van FC Barcelona. Puig speelde zaterdagnacht in de Verenigde Staten de tweede helft tegen het AC Milan van Gattuso. Na afloop was de oefenmeester lyrisch over het nog maar 18-jarige talent.

“Riqui is spectaculair”, zei Gattuso tijdens de persconferentie. Het grote talent werd door de coach in het bijzonder geprezen. ”Ik zie gewoon kinderen op het veld met het gezicht van een kind, maar hoe zij de bal controleren is iets dat ik bewonder. Zij ademen voetbal. Het heeft soms veel weg van poëzie”, herhaalde de coach met veel bewondering.

”Ik hoor natuurlijk al jaren verschillende namen van talenten voorbij komen, maar dit soort talenten kunnen ze bij andere clubs niet op deze manier ontwikkelen. Deze jongens spelen niet op basis van een tactiek, deze jongens spelen met hetzelfde idee. En dat is ook waarom ik een beetje tegen onze eigen opleiding ben”, aldus Gattuso.

Puig speelde in de tweede helft van het duel tussen AC Milan en FC Barcelona en liet hier en daar zien tot waar hij toe in staat is. Of Valverde hem komend seizoen al een kans geeft in het eerste elftal is nog maar de vraag.

 

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

You might also like