in

Frenkie de Jong blij met eerste minuten: ”Het geeft een goed gevoel”

Frenkie de Jong vs Chelsea

Frenkie de Jong heeft dinsdag zijn eerste minuten gemaakt voor FC Barcelona. De middenvelder verloor met FC Barcelona uiteindelijk wel met 2-1 van Chelsea, maar De Jong is tevreden met zijn debuut.

”Het was geen goede wedstrijd van ons”, zei De Jong aan Mundo Deportivo. ”We hebben verloren, maar het waren mijn eerste minuten voor de club en daar ben ik blij mee. Het geeft me een goed gevoel.”

Barcelona verloor uiteindelijk met 2-1 van Chelsea, dat al een stuk verder in de voorbereiding is dan Barcelona. Bovendien gaf coach Ernesto Valverde zijn ploeg geen speciale opdrachten mee het veld in. ”Hij heeft ons alleen de gebruikelijke instructies gegeven, zoals druk zetten.”

De Jong kwam in de tweede helft in de ploeg bij Barcelona en nam de rol van Sergio Busquets over. Of hij komend seizoen ook op die positie speelt in de vraag. ”Het maakt mij niet uit op welke plek ik speel. We hebben nog helemaal niet gesproken over posities. Ik heb hier blij en moet me aanpassen.”

Griezmann FC Barcelona-Chelsea

Debutanten De Jong en Griezmann onderuit tegen Chelsea

Samenvatting | Debuut Frenkie de Jong bij FC Barcelona