Debutanten De Jong en Griezmann onderuit tegen Chelsea

Griezmann FC Barcelona-Chelsea

Ernesto Valverde moet de komende weken nog vol aan de bak om zijn ploeg klaar te stomen voor het nieuwe seizoen. De Catalanen gingen dinsdagmiddag namelijk onderuit in de eerste oefenwedstrijd van het seizoen. Het Chelsea van Frank Lampard was met 2-1 te sterk tijdens het debuut van Frenkie de Jong.

Frenkie de Jong moest minimaal een helft wachten op zijn officieuze debuut voor FC Barcelona. De Nederlander begon namelijk op de bank tegen Chelsea. Antoine Griezmann mocht wel direct vanaf de aftrap beginnen.

Het was echter duidelijk zichtbaar dat de Engelsen een stuk verder waren in de voorbereiding dan FC Barcelona. De bezoekers kregen in Japan dan ook de meeste kansen in de eerste helft. En na een fout van Sergio Busquets, kon Tammy Abraham, na ruim een half uur spelen, de 0-1 binnen schieten voor Chelsea.

In de tweede helft gooide Valverde zijn ploeg volledig om en kwamen onder meer Frenkie de Jong en doelman Neto in het veld. De Catalanen oogden in de tweede helft een stuk frisser en met spits Rafinha kreeg het in de openingsfase de nodige kansen. Doelman Kepa hield kansen van Aleña, Pérez en Rafinha buiten het doel.

Aan de andere kant viel tien minuten voor tijd wel de 0-2. Middenvelder Barkley verraste Neto in de korte hoek. Een minuut voor tijd wist Ivan Rakitic de stand met een geweldige pegel terug te brengen naar 1-2, maar dat was niet voldoende om de eerste wedstrijd in de Rakuten Cup te winnen.