BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

‘Frans toptalent bereikt akkoord met Barça, clubs onderhandelen’

Neymar vertrok afgelopen week na een lange en boeiende transfersoap naar het Franse PSG. De transfer deed lang op zich wachten, maar toen het uiteindelijk zover was, leverde het Barça maar liefst 222 miljoen euro op. Terwijl Neymar gisteren in het Parc des Princes werd gepresenteerd aan de fans tijdens de wedstrijd tegen Amiens, speelde zijn mogelijke opvolger om de Duitse Supercup tegen Bayern München: Ousmane Dembélé.

De afgelopen dagen werden meerdere spelers in verband gebracht met een overstap naar FC Barcelona. Het zou gaan om de linksbuitenpositie, de positie die is vrijgekomen door het vertrek van Neymar naar PSG. De Braziliaanse superster laat een enorm gat na, en volgens Barça voldoet er maar één speler aan het profiel om de nieuwe nummer 11 te worden van de Catalanen. Gisteravond greep Dembélé met Borussia Dortmund na strafschoppen naast de Duitse Supercup. Na de wedstrijd kwam het Franse L’Equipe met het nieuws dat de razendsnelle buitenspeler al een persoonlijk akkoord heeft bereikt met Barça. De clubs zouden aan de onderhandelingen zijn begonnen.

Afgelopen jaar was Barça al dicht bij het aantrekken van de 20-jarige Dembélé. De Fransman koos toen echter voor een overstap naar Dortmund, waar hij meer kansen zag. De Duitse topclub kocht Dembélé voor een bedrag van 15 miljoen euro van Stade Rennes. Een jaar later kunnen de Duitsers de Fransman voor een behoorlijke winst verkopen aan Barça. Er zijn echter enkele factoren die in het nadeel van de Spanjaarden vallen. Ten eerste, Dortmund heeft geen enkele intentie om de speler te verkopen. Ten tweede, de prijs. Met de transfer zou een bedrag van 100 miljoen euro gemoeid kunnen worden, waar op de hedendaagse transfermarkt niet van geschrokken wordt.

Raul Sanllehí reist naar Dortmund af met het voordeel dat hij het ja-woord van Dembélé zelf al heeft gekregen. De selectie van de Duitsers is al op de hoogte van de vertrekwens van de Fransman. Zo zei sterspeler Aubameyang onlangs in een interview dat het voor Dembélé een droom is om voor Barcelona te spelen.

Een akkoord tussen beide clubs wordt aankomende week verwacht.

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.