BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

‘Anderlecht krijgt concurrentie: Koeman wil oud-Ajacied’

Voor Thomas Vermaelen is zijn toekomst nog niet duidelijk. De Belg komt niet voor in de plannen van Ernesto Valverde en mag vertrekken. Zondag wist The Sun te melden dat het Everton van Ronald Koeman geïnteresseerd is in de verdediger van Barcelona, eerder deze week werd hij ook al gelinkt aan Anderlecht.

Vermaelen, die jarenlang voor Arsenal speelde na zijn Ajax periode, struggelt al een lange tijd met blessureleed en kwam bij Barcelona nooit goed tot zijn recht. Ook een uitleenperiode naar AS Roma ging niet zoals gepland. FC Barcelona wil hem daarom verkopen. Eerder deze week werd de Belgisch international gelinkt aan Anderlecht, maar er zijn meer kapers op de kust.

The Sun wist zondag te melden dat Everton-manager Ronald Koeman de situatie van Vermaelen maar al te goed in de gaten houdt. Everton verdediger Funes Mori is langdurig geblesseerd en Everton ziet in Vermaelen zijn vervanger. Ook West Bromwich Albion wordt in verband gebracht met de Belg.

Vrijdag raakte Vermaelen weer geblesseerd in een oefenwedstrijd tegen Gimnastic de Tarragona die met 1-1 gelijk werd gespeeld. Hoelang hij dit keer uit de roulatie is, is nog niet bekend.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.