Femení begint met ruime zege aan nieuw seizoen Primera Iberdrola

FC Barcelona Femení is afgelopen weekend uitstekend begonnen aan de Primera Iberdrola. De regerend landskampioen was in de eerste competitiewedstrijd met 5-0 te sterk voor Granadilla Tenerife. Een uitstekend debuut voor de nieuwe hoofdtrainer Jonatan Giráldez.

Giráldez, vorig seizoen assistent van de vertrokken trainer Lluis Cortés, begon met Lieke Martens op de bank. Het was in het Estadi Johan Cruyff even wachten op doelpunten. Bruna Vilamala zorgde in de 31e minuut voor het eerste Barcelona-doelpunt in de competitie. De Spaanse had daarna niet lang nodig om haar productie te verdubbelen. Met de 2-0 sloeg de Catalaanse ploeg een grote slag in de wedstrijd.

Na rust liep FC Barcelona Femení alleen maar verder weg bij de bezoekers uit Tenerife. Tien minuten na rust was de spanning helemaal weg door de 3-0 van Alexia Putellas. In het restant van het duel wisten ook Patricia Guijarro en Claudia Pina nog te scoren. Zo stand er aan het einde van de rit een klinkende 5-0 zege op het scorebord!