in

Memphis steelt de show bij Oranje met hattrick tegen Turkije

Memphis Depay heeft dinsdagavond nog maar eens laten zien dat hij in topvorm verkeerd. De aanvaller van FC Barcelona wist de show te stelen bij Oranje in de wedstrijd tegen Turkije: 6-1 zege. Hij wist maar liefst drie keer te scoren en dus mocht hij zijn eerste hattrick in het Nederlands elftal noteren.

Memphis was al goed in de eerste competitiewedstrijden van FC Barcelona, waarin hij twee keer wist te scoren. Namens het Nederlands elftal scoorde hij zaterdagavond al twee keer tegen Montenegro. En dus was het logisch dat de aanvaller tegen Turkije in de basis stond. Bij de vroege 1-0 van Davy Klaassen was hij de aangever. Een kwartier later waren de rollen omgedraaid. Na een fraaie assist van de Ajax-middenvelder kon Memphis richting het vijandelijke doel en met succes plaatste hij de bal in het doel.

Niet lang na rust werd het feest van Memphis nog mooier. Met een rake kopbal op aangeven van Steven Berghuis voltooide de spits zijn hattrick. Het was de allereerste keer dat hij drie keer scoorde namens Oranje in één wedstrijd.

Femení begint met ruime zege aan nieuw seizoen Primera Iberdrola

Luuk de Jong FC Barcelona

Luuk de Jong debuteert in oefenwedstrijd FC Barcelona