in

FC Barcelona zonder Frenkie de Jong tegen Sevilla

Quique Setién kan vrijdagavond geen beroep doen op Frenkie de Jong. De middenvelder kampt met een kuitblessure en is buiten de selectie gelaten. De coach heeft wel weer de beschikking over Jordi Alba. De verdediger keert terug van een schorsing.

De Jong kampt sinds de terugkeer van La Liga al met lichte klachten. In de wedstrijd tegen Mallorca vroeg hij vlak voor tijd om een wissel. Setién besloot in de thuiswedstrijd tegen Leganés al geen beroep op hem te doen. De Jong zat wel bij de wedstrijdselectie, maar bleef negentig minuten aan de kant. Ook Sergi Roberto is vrijdagavond niet van de partij. De verdediger kampt met een gekneusde rib.

Kike Saveiro is de vervanger van De Jong. De jongeling van Barça B maakte dit seizoen veel indruk. In 22 competitiewedstrijden kwam hij vijf keer tot scoren en leverde hij drie assists. Tot een debuut in de hoofdmacht kwam het nog niet. Dat kan vrijdagavond dus plaatshebben op bezoek bij Sevilla, de huidige nummer drie van Spanje.

What do you think?

Mentor

Written by Thijs Meijaard

Thijs is de dichter van BarcaSource.nl. Interviews, analyses of uitgebreide verslagen, Thijs draait zijn hand er niet voor om.

Years Of MembershipCommunity ModeratorVerified UserContent AuthorStory MakerQuiz MakerPoll MakerUp/Down Voter

Geef een reactie

Officieel: Barça speelt return tegen Napoli op 7 of 8 augustus

Voormalig doelman en keeperstrainer Unzué heeft ALS