in

FC Barcelona rouwt om overlijden voormalig-trainer Radomir Antic

Radomir Antic is op 71-jarige leeftijd overleden. Hij was al geruime tijd ziek. Alhoewel hij slechts een half jaar aan het roer stond bij FC Barcelona, was hij erg geliefd bij zijn spelers.

Toen Louis van Gaal op 28 januari 2003 zijn spullen moest pakken van de directie, werd Antic aangesteld als vervanger. De Catalanen eindigden dat seizoen op een teleurstellende zesde plek. Antic zijn periode als trainer van Barcelona bleef beperkt tot een klein half jaar. Hij maakte aan het eind van het seizoen plaats voor Frank Rijkaard. De Nederlander veroverde in 2006 de Champions League.

In de periode dat Antic aan het roer stond, maakte hij een goede indruk op de selectie. ‘Dat half jaar was voldoende om te realiseren dat hij een goede trainer en een geweldig persoon was’, vertelt Patrick Kluivert in gesprek met RAC1. ‘Hij was er altijd voor de spelers en was zeer duidelijk in wat hij wilde.’

Ook Gerard López is lovend over de Serviër. De voormalig-middenvelder van Barcelona vertelt dat Antic zich snel had aangepast. ‘Hij had de reputatie van een moeilijke trainer van de oude Joegoslavische school. Alhoewel zijn trainingen zwaar waren, was hij heel close met de spelers. Hij verdiende het om door te gaan als trainer van Barcelona.’

Voordat hij aan de slag ging bij Barcelona, stond Antic onder meer aan het roer bij Real Madrid en Atlético Madrid. Hij was de enige coach die ooit trainer was van Barça, Real en Atlético Madrid. Op social media staan clubs en oud-spelers stil bij het overlijden van de Serviër.

https://www.instagram.com/p/B-plXaDqJ30/?utm_source=ig_web_copy_link
https://twitter.com/FCBarcelona/status/1247227404189405184?s=20

Pep Guardiola

Moeder Pep Guardiola verliest strijd tegen coronavirus

Voormalig-president Gaspart over Antic: ‘Hij wilde een contract voor zes maanden’