in

FC Barcelona op volle oorlogssterkte tegen Olympique Lyon

Na een pauze van drie maanden klinkt de prachtige hymne van de Champions League vanavond weer in Camp Nou. Vanavond staat namelijk de return tegen Olympique Lyon in de achtste finales van het miljoenenbal op het programma. Na het 0-0 gelijkspel in de eerste confrontatie in Lyon, moet Barcelona vanavond winnen om door te gaan naar de volgende ronde. Ernesto Valverde heeft in ieder geval de beschikking over een volledig fitte selectie.

Gisteravond maakte de hoofdtrainer van FC Barcelona de selectie voor de tweede confrontatie met de Franse topclub bekend. Alle grote namen zijn van de partij. Dat betekent dat Valverde ook de beschikking heeft over Ousmane Dembélé. Na de wedstrijd tegen Rayo Vallecano was het nog maar de vraag of de Fransman de wedstrijd van vanavond zou halen. Hij kwam namelijk niet ongeschonden uit de strijd tegen de Madrilenen. Het leek een race tegen de klok te worden, maar hij is uiteindelijk toch fit genoeg bevonden voor de clash in de Champions League.

https://twitter.com/FCBarcelona/status/1105559140993323008

Umtiti

Voor Samuel Umtiti is de wedstrijd tegen Lyon een met een bijzonder tintje. De centrale verdediger van Barcelona doorliep de gehele jeugdopleiding van de Franse club, alvorens hij uitgroeide tot een onbetwiste basisspeler. In de zomer van 2016, na een sterk Europees Kampioenschap met Frankrijk, verliet hij ‘zijn’ Lyon voor Barcelona.

https://twitter.com/FCBarcelona/status/1105638376345079809

De wedstrijd FC Barcelona-Olympique Lyon begint vanavond om 21:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Szymon Marciniak.

FC Barcelona Femeni­ eenvoudig langs Real Sociedad

Youth League

Youth League | Barcelona maatje te groot voor Hertha BSC