in

Poolse plaaggeest moet Barcelona-Lyon in goede banen leiden

Een kleine maand geleden stond de hervatting in de jacht op de Champions League op het programma. Op bezoek bij Olympique Lyon kwam FC Barcelona in de heenwedstrijd van de achtste finales niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Woensdagavond moeten de Catalanen winnen om zich te plaatsen voor de kwartfinales van het miljoenenbal. Vandaag maakte de UEFA bekend welke leidsman de wedstrijd in goede banen moet leiden: Szymon Marciniak.

De Poolse scheidsrechter is geen onbekende voor FC Barcelona. De Catalanen hebben echter wel vervelende herinneringen aan de scheidsrechter. In 2017 floot de 37-jarige Marciniak de eerste van de twee achtste finalewedstrijden tegen PSG. Barcelona ging in Parijs met 4-0 onderuit. De Catalanen wisten zich door een onvergetelijke comeback wel te plaatsen voor de kwartfinale.

In de kwartfinale, waarin Barcelona werd gekoppeld aan Juventus, stond het heenduel wederom onder leiding van de Pool. Ook in die wedstrijd gingen de Catalanen kansloos onderuit: 3-0. Het lukte Barcelona niet om het kunstukje van de achtste finale te herhalen tegen de Italiaanse recordkampioen. De kwartfinale betekende het eindstation voor de Spaanse grootmacht.

De wedstrijd FC Barcelona-Olympique Lyon begint woensdag om 21:00 uur.

Depay Barcelona

REWIND | Zo verliep de eerste wedstrijd tussen Lyon en Barcelona

Tiësto

VIDEO | DJ Tiësto brengt bezoekje aan Camp Nou