in ,

FC Barcelona maakt transfer Reis wereldkundig

Ludovit-Reis-FC-Barcelona

Het huidige seizoen is nog niet ten einde. Sterker nog, komende zaterdag speelt Barcelona de bekerfinale tegen Valencia. De Catalanen hopen het seizoen goed af te sluiten. Op de achtergrond is de club echter al druk bezig met volgend seizoen. Ook het tweede elftal kan rekenen op de nodige aandacht. Zo melden verschillende Spaanse media, waaronder SPORT, dat Ludovit Reis morgen wordt gepresenteerd als nieuwste aanwinst voor Barça-B.

De 18-jarige middenvelder van FC Groningen vloog eerder vandaag al naar Barcelona, waar hij meerdere medische testen onderging. Het Spaanse medium weet zelfs te melden dat de Nederlander vandaag nog zijn handtekening zet onder een contract. Morgen (donderdag) zal de transfer wereldwijd beklonken worden.

Een maand geleden werd al bekend dat Barcelona zeer nadrukkelijk hengelde naar de verdiensten van Ludovit Reis. Omdat FC Groningen zich via de reguliere competitie wist te plaatsen voor de halve finale van de play-offs voor Europees voetbal, waarin het dinsdagavond werd uitgeschakeld door Vitesse, wachtten de Catalanen met het afronden van de deal. Na de uitschakeling van FC Groningen was Barcelona vastberaden de laatste puntjes snel op de i te zetten.

Met de transfer van Reis is een bedrag van naar verluidt 7 miljoen euro gemoeid. Reis speelt de komende vijf seizoenen voor FC Barcelona. De verwachting is dat hij in de voorbereiding aanschuift bij het eerste elftal, om vervolgens zijn opwachting te maken in het tweede.

Update 23-5-2019, 13.00 uur:

FC Barcelona heeft de transfer van Ludovit Reis wereldkundig gemaakt. De middenvelder, die overkomt van FC Groningen, onderging woensdag de medische keuring en tekende voor drie seizoenen met een optie op nog eens twee seizoenen.

Reis werd donderdag door de Catalaanse club gepresenteerd. Barcelona maakt via officiële kanalen bekend dat zei 3.250.000 miljoen euro overmaken aan Groningen en geen 7 miljoen euro waarover gespeculeerd werd. Reis krijgt bij Barcelona een clausule van maar liefst 100 miljoen euro.

Video: Barcelona bereidt zich met Coutinho voor op bekerfinale

Pique vs Sevilla

Pique over mogelijke komst De Ligt: ”Ik houd van concurrentie”