in ,

FC Barcelona legt eerste versterkingen transfervrij vast

Kessie

FC Barcelona heeft maandag voor de eerste keer deze zomer toegeslagen op de transfermarkt. De Catalanen, die voor het nieuwe seizoen drastische wijzigingen aan het elftal willen doorvoeren, maakten maandag de komt van Franck Yannick Kessie en Andreas Bødtker Christensen vast. De twee komen transfervrij over van AC Milan en Chelsea.

De komst van beide spelers hing al enige tijd in de lucht. FC Barcelona kwam al enkele weken geleden tot een akkoord met de twee spelers. Door financiële injecties in de club kon de transfer pas deze week wereldkundig gemaakt worden.

Christensen, die overkomt van Chelsea tekent donderdag een contract tot de zomer van 2026 en krijgt bij de Catalanen een ontsnappingsclausule van maar liefst 500 miljoen euro.

Met Kessie haalt Xavi een ander type middenvelder in huis. De Ivoriaan is een speler die fysiek zijn mannetje staat en vooral defensief veel ballen veroverd. Daarnaast kan de middenvelder aanvallend goed zijn steentje bijdragen, waardoor het voor Barcelona al geruime tijd een interessante optie bleek. Kessie tekent woensdag een contract tot de zomer van 2026. Ook de voormalig speler van AC Milan krijgt een ontsnappingsclausule van maar liefst 500 miljoen euro.

https://twitter.com/FCBarcelona/status/1543916540319473665

Nieuwe tegenstander voor Trofeu Joan Gamper gezocht; AS Roma zegt af

Christensen: ”Zie ernaar uit om fans gedag te zeggen in stadion”