in

FC Barcelona hekelt dreigementen UEFA en blijft Super League trouw

In een gezamenlijke verklaring hekelen Real Madrid, Juventus en FC Barcelona, de drie clubs die de nieuwe Super League ondersteunen, de dreigementen van de UEFA en FIFA en herhalen zij hun bereidheid om vanaf het begin te debatteren over de meest geschikte oplossingen voor het voetbal.

De UEFA liet eerder deze week weten dat de drie clubs geschorst gaan worden als zij hun SuperLeague-plannen niet overboord gooien. De UEFA wil de drie clubs voor twee seizoenen uitsluiten van Europese toernooien. Voor FC Barcelona en de andere twee clubs een reden om zaterdagochtend hard terug te slaan via een gezamenlijk statement.

De oprichtende clubs van de Superliga hebben druk, bedreigingen en beledigingen ontvangen – en blijven deze ontvangen – om af te zien van het project en van hun verantwoordelijkheid en recht om oplossingen te bieden voor het voetbalecosysteem als resultaat van concrete voorstellen via een constructieve dialoog.

De drie clubs laten bovendien weten dat het onacceptabel is dat dit gebeurt, omdat een rechtbank al heeft besloten dat de FIFA en de UEFA geen straffen mogen opleggen tegen de clubs die de Super League hebben opgezet.

Daarnaast laten de clubs weten dat de Super League is opgezet om een ‘onhoudbare situatie’ in het voetbal op te lossen, met respect voor de UEFA en de FIFA en om ‘financiële stabiliteit’ in het Europese voetbal te brengen. De Super League zou er alleen komen als de UEFA en FIFA ermee akkoord zouden gaan. Daarnaast zou er jaarlijks een solidariteitsbijdrage betaald worden die stukken hoger ligt dan die van de UEFA zelf. Tot slot laten de drie clubs weten dat het project zo opgezet zou worden dat het een financieel duurzame competitie zou worden, met een transparant controlesysteem. FC Barcelona, Real Madrid en Juventus betreuren het bovendien dat de andere clubs uit de Super League zich onder druk hebben laten overtuigen door UEFA.

Wij betreuren het ten zeerste dat onze vrienden en stichtende partners van het Superleague-project zich in een incoherente – en inconsistente – houding bevinden nadat zij gisteren bepaalde toezeggingen aan de UEFA hebben gedaan.

Manchester United, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Arsenal en Tottenham Hotspur, Atlético Madrid, AC Milan en Internazionale hebben, na de vele kritische vragen, reeds besloten om uit de Super League te stappen. “We willen vooral herhalen richting de FIFA, UEFA en andere stakeholders in het voetbal dat we bereid zijn om de discussie aan te gaan, met respect, zonder de druk en volgens de regels van de wet”, zo besluiten de drie clubs in hun gezamenlijke reactie op de dreigementen van afgelopen week.

Written by BarçaSource

Ademt FC Barcelona en kan je op alle vragen over het FC Barcelona van NU antwoord geven.

Femení mag nog dromen van treble na zege op Sevilla in Copa

FC Barcelona

MATCHDAY | FC Barcelona – Atletico Madrid