in

FC Barcelona boekt recordomzet van 695 miljoen euro

FC Barcelona heeft over het boekjaar 2015/16 een omzet van 695 miljoen euro te weten realiseren. En dat is voor de Catalanen opnieuw een groei. Een jaar eerder boekte Barcelona namelijk een omzet van 579 miljoen euro.

De Catalanen maakten woensdag bekend dat de club na het betalen van belastingen 21 miljoen euro winst heeft geboekt. Barcelona heeft die stijgende omzet voor een groot deel te danken aan de internationale marketing. De club investeerde daar de afgelopen jaren enorm in. De sponsorinkomsten konden daardoor ook stijgen naar 30 miljoen euro.

Door het nieuwe beleid in de Spaanse Liga heeft Barcelona ook maximaal geprofiteerd van de nieuwe regels voor televisierechten. Dat bedrag steeg maar liefst met 26%. Barcelona moest daarentegen wel inleveren wat betreft transfers. De club verdiende 22 miljoen euro minder dan een jaar geleden.

Door de investeringen in marketing opende Barcelona afgelopen jaar ook meerdere kantoren in Amerika en Azië. Daardoor zag de club de salariskosten met 14% stijgen.

De Catalanen hebben voor dit seizoen 700 miljoen euro begroot.

‘Luis Enrique zoekt mol in kleedkamer Barcelona’

‘Barcelona wil in januari alweer af van vleugelverdediger’