in

Eto’s zet punt achter imposante loopbaan

Samuel Eto'o FC Barcelona

Samuel Eto’o heeft een punt gezet achter zijn imposante loopbaan. Dat maakte de 38-jarige Kameroener via zijn Instagram bekend. Eto’o wordt gezien als één van de allerbeste Afrikaanse voetballers aller tijden.

“Dit is het einde, op naar een nieuwe uitdaging”, postte Eto’o. “Bedankt aan iedereen. Veel liefde en adrenaline.” Eto’o hield een behoorlijke prijzenkast over aan zijn imposante loopbaan. Zo won hij goud op de Olympische Spelen in Sydney (2000) en wist hij twee keer de Africa Cup (2000 en 2002) te winnen met Kameroen.

In clubverband was de spits nog succesvoller. Tussen 2004 en 2009 speelde Eto’o voor FC Barcelona. Dat waren misschien wel de succesvolste jaren van de aanvaller. Eto’o won bij Barcelona namelijk twee keer de Champions League (2006, 2009), drie titels, één keer de Copa del Rey en twee keer de Spaanse Supercup. Bij Internationale voegde hij daar ook nog een extra Champions League aan toe en de wereldbeker voor clubs.

Eto’o begon zijn loopbaan bij Real Madrid. De spits doorliep de jeugdopleiding van De Koninklijke, maar werd al snel verhuurd aan Leganés. Na een verhuurperiode bij Espanyol kwam Eto’o bij Real Mallorca terecht. Daar groeide hij uit tot een grote ster van de club. Zijn absolute succesjaren waren bij FC Barcelona en Internationale, waarmee hij veel prijzen won en waar hij uitgroeide tot één van de allerbeste Afrikaanse spelers aller tijden.

https://twitter.com/FCBarcelona_cat/status/1170255339142467584

Na zijn succesjaren koos Eto’o voor een avontuur bij Anzhi Makhachkala. Daarna ging het snel met de clubs en speelde hij onder meer voor Chelsea, Everton, Sampdoria, Antalyaspor en Konyapor. Zijn laatste club was Qatar SC. De spits beëindigt zijn carrière met 359 goals in 718 officiële duels.

Frenkie de Jong FC Barcelona

In beeld: Frenkie de Jong zijn eerste doelpunt in Oranje

Bartomeu: ”We zijn in gesprek met Puyol”