in

LoveLove

Bartomeu: ”We zijn in gesprek met Puyol”

FC Barcelona zag in juli Pep Segura vertrekken bij FC Barcelona. De Catalanen zijn voor zijn positie op zoek naar een nieuwe directeur. Een van de namen die de afgelopen weken werd genoemd is Carles Puyol. In een interview bevestigde voorzitter Josep Bartomeu dat de club inderdaad in gesprek in met het clubicoon.

Voorzitter Josep Bartomeu gaf vrijdag een groot interview aan de drie grote kranten (Sport, Mundo Deportivo, L’Esportiu, red.) uit Catalonië. Daarin kwam onder meer de positie van Pep Segura te sprake. De directeur vertrok eind juli en sindsdien hebben de Catalanen nog geen opvolger. Momenteel hebben Eric Abidal en Ramón Planes de leiding over het technische beleid. Echter is Carles Puyol de voornaamste kandidaat voor de positie van Pep Segura.

”Wij zijn op dit moment in gesprek met Carles”, zo onthulde de voorzitter tijdens het interview. ”We hopen op een akkoord met hem, want Carles heeft duidelijke ideeën op het gebied van voetbalzaken en de organisatie.” Puyol was in het verleden assistent van technisch manager Andoni Zubizarreta. Maar nadat de oud-doelman aan de kant werd gezet, vertrok Carles Puyol ook. De voormalig aanvoerder van Barcelona heeft daarom meer tijd nodig om een goede keuze te maken. ”Puyol denkt nu over de aanbieding na en ik hoop dat we er dan uit kunnen komen”, aldus de voorzitter. ”Ik wil graag dat Puyol terugkeert bij Barcelona.”

Samuel Eto'o FC Barcelona

Eto’s zet punt achter imposante loopbaan

16-jarig toptalent debuteert bij Barcelona B