in

Ernesto Valverde voert opvallende wijzigingen door in wedstrijdselectie voor Getafe-thuis

FC Barcelona hoopt het seizoen ondanks de pijnlijke uitschakeling in de Champions League alsnog goed af te sluiten. Er staan nog twee competitiewedstrijden op het programma en op 25 mei spelen de Catalanen de bekerfinale tegen Valencia. Morgenavond komt de verrassende nummer vier op bezoek: Getafe. Valverde heeft enkele opvallende namen aan zijn selectie toegevoegd.

Vrijdagochtend kwam het nieuws naar buiten dat Luis Suárez het restant van het seizoen mist door een meniscusblessure aan zijn rechterknie. De blessure houdt hem zo’n zes weken aan de kant. Niet Kevin-Prince Boateng, maar Abel Ruiz lijkt de vervanger van de Uruguayaan te worden. De goaltjesdief van Barcelona B is een van de opvallende namen in de selectie voor de wedstrijd tegen Getafe.

Ook Riqui Puig is weer van de partij. De parel van de jeugdopleiding profiteert van het drukke speelschema van Barcelona. In de uitwedstrijden tegen Huesca en Celta de Vigo verscheen de spelmaker al aan de aftrap. Jean-Claire Todibo krijgt de voorkeur boven Jeison Murillo. De huurling van Valencia zal na dit seizoen niet terugkeren in Barcelona. Hetzelfde geldt voor Boateng, die evenals Murillo niet eens tot de wedstrijdselectie behoort.

De wedstrijd Barcelona-Getafe in de 37e speelronde begint zondagavond om 21:00 uur.

Barcelona mist Luis Suárez in het restant van het seizoen

Jasper Cillessen Barcelona

‘Cillessen op weg naar Portugal’