in

Barcelona mist Luis Suárez in het restant van het seizoen

Het is niet de week van Luis Suárez. De Uruguayaan werd met zijn Barcelona pijnlijk uitgeschakeld in de Champions League door zijn oude club Liverpool en vandaag meldt FC Barcelona dat hij door een meniscusblessure het restant van het seizoen mist.

Suárez kampt al een lange tijd met klachten aan zijn rechterknie. De afgelopen tijd waren de klachten echter niet zo serieus dat een operatie nodig was. Gisteren werd echter al bekend dat de Uruguayaan een kijkoperatie zou ondergaan. Daaruit is gebleken dat de meniscus van zijn rechterknie flink beschadigd is. De blessure houdt hem zo’n zes weken aan de kant.

https://twitter.com/FCBarcelona/status/1126737636607926273

De spits van Barcelona mist daardoor het restant van het seizoen. Suárez mist de laatste twee competitiewedstrijden, te beginnen dit weekend tegen Getafe, en de finale van de Copa del Rey tegen Valencia. Suárez is dit seizoen wederom van grote waarde voor zijn club. In 49 officiële wedstrijden was hij goed voor 21 doelpunten, waaronder een hattrick in de met 5-1 gewonnen Clásico tegen Real Madrid. In de Champions League kwam hij echter maar één keer tot scoren. De eerste van de drie treffers van Barcelona in het heenduel met Liverpool bleek echter niet genoeg voor het bereiken van de finale.

Suarez knieblessure

Knieproblemen Suarez houden aan; aanvaller vandaag nog onder het mes

Ernesto Valverde voert opvallende wijzigingen door in wedstrijdselectie voor Getafe-thuis