in

El Pais: Mediapro bood 300 miljoen euro voor naam Camp Nou

FC Barcelona heeft afgelopen zomer een aanbod van Mediapro voor de naam van Camp Nou afgeslagen. Het zeer succesvolle mediabedrijf, dat gevestigd is in Barcelona, was afgelopen zomer bereidt om zo’n 300 miljoen euro te betalen voor de naam van Camp Nou. De club wees het aanbod af, zo weet het Spaanse El Pais.

Het mediabedrijf, dat onder meer de tv-rechten van de Liga heeft, sprak volgens de Spaanse krant vier keer met de club en was bereidt 300 miljoen euro te betalen voor de rechten. Daarvoor wilde het 20 jaar de naam van Mediapro verbonden hebben aan Camp Nou. Jaume Roures, directeur van Mediapro group, bevestigde donderdag tegenover Cope dat het aanbod is afgeslagen door Barcelona.

De voornaamste reden dat beide partijen niet tot een akkoord gaan komen is dat Mediapro en FC Barcelona sinds enkele jaren tegenover elkaar staan in de rechtbank. Barcelona klaagde MediaPro afgelopen jaar aan, omdat het bedrijf zat te rommelen met advertentiecontracten, waarbij Barcelona zo’n 1,5 miljoen euro misliep.

Rosell wederom betrokken

Mediapro klaagde daarentegen ex-voorzitter van FC Barcelona Sandro Rosell aan. In 2017 werd Rosell aangeklaagd voor het ontvangen van provisies en het witwassen van geld in belastingparadijzen. Daarvoor zit de voormalig voorzitter van de club al enige tijd voor in de gevangenis. Rosell zou tussen 2008 en 2011 betrokken zijn geweest bij activiteiten waarbij mailgegevens van Mediapro directeur Jaume Roures zijn onderschept. Verschillende bedrijven en personen zouden daardoor financiële schade hebben opgelopen. Onder de slachtoffers zou ook Pep Guardiola destijds hebben gezeten.

FC Barcelona wilde tijdens de gesprekken dat Mediapro de aanklacht zou intrekken, omdat de club van mening is dat de beschuldigingen onrechtvaardig zijn. Bovendien zou de club er imagoschade door lijden. De club wilde ook dat directeur Jaume Roures zou aftreden bij de Mediapro Group.

Een andere grote reden waardoor er afgelopen zomer geen deal kwam is geld. Mediapro zou financieringsproblemen hebben gehad, omdat de club het bedrag graag in contanten had willen ontvangen. “Het was niet het aanbod waar Barça naar op zoek was”, aldus Roures tegenover Cope. Mediapro is ervan overtuigd dat Barcelona de onderhandelingen heeft beëindigd vanwege de rechtszaak tegen Sandro Rosell.

Fans Barcelona komen met prachtig mozaïek tijdens el clasico

Arthur speelde tegen Inter 40 minuten met spierblessure