in

Arthur speelde tegen Inter 40 minuten met spierblessure

Arthur Melo heeft de harten van de Barça-fans veroverd. De middenvelder kende een moeilijke start bij Barcelona, maar inmiddels heeft de spelmaker een basisplaats veroverd onder Ernesto Valverde. Arthur paste zich in de afgelopen weken moeiteloos aan en is zeer betrokken bij het elftal, zo bleek afgelopen week in de Champions League tegen Internationale.

Arthur Melo speelde namelijk zo’n 40 minuten lang met een overbelaste kuitspier. De middenvelder, die vergeleken wordt met Xavi Hernandez, is inmiddels niet meer weg te denken uit de basisformatie van Ernesto Valverde. Ook in de Champions League tegen Internationale kreeg Arthur woensdag weer de voorkeur boven onder meer Arturo Vidal. Een kwartier voor tijd werd Arthur alsnog gewisseld voor de Chileen. Maar dat had vooral te maken met een blessure die Arthur had. De middenvelder van Barcelona voelde vlak voor rust namelijk een blessure opkomen. In de rust werd Arthur behandeld en speelde vervolgens nog ruim een half uur met de blessure door.

Arthur vroeg uiteindelijk zelf om een wissel en dat betekende dat Arturo Vidal in mocht vallen. Een fluitconcert volgde, maar dat was niet voor Arthur. De fans waren vooral ontevreden over het feit dat de zeer populaire Arthur gewisseld werd. De fans van Barcelona zien in Arthur een speler die het Barcelona van enkele seizoenen geleden terug moet brengen. Het wisselen van Arthur was voor de fans een enorme teleurstelling. Maar de fluitconcerten waren vooral voor Arturo Vidal, die de afgelopen weken via social media zijn onvrede uitte over zijn reserverol bij de Catalaanse club.

Een opluchting voor de fans van FC Barcelona, want Arthur is zondag gewoon weer inzetbaar tijdens de clasico. De middenvelder trainde na het duel met Inter gewoon weer met de selectie mee. En alles wijst erop dat de Braziliaan zondag weer kan schitteren op het middenveld van Barcelona.

El Pais: Mediapro bood 300 miljoen euro voor naam Camp Nou

Jonge Sánchez Martínez fluit el clasico