Eigen doelpunten Roma helpen Barcelona aan ruime overwinning

FC Barcelona heeft zichzelf aan een riante voorsprong geholpen in de kwartfinale van de Champions League. De Catalanen hadden woensdag weinig moeite met AS Roma: 4-1.

FC Barcelona moest zich na het gelijke spel in de Liga herpakken voor de Champions League. En dat lukte de Catalanen woensdagavond. Barcelona kwam echter wel pas laat op gang tegen een een zeer stug AS Roma. In het eerste half uur werd de ploeg van Ernesto Valverde alleen gevaarlijk via Rakitic. De middenvelder mikte zijn schot op de paal. De bezoekers hielden het achterin dicht en zette af en toe druk.

Tien minuten later werd het uiteindelijk wel 1-0 voor Barcelona. Na een combinatie tussen Messi en Iniesta was het De Rossi die de bal met een sliding in zijn eigen doel werkte.

Na de pauze zette Barcelona direct aan voor een ruimere voorsprong. Tien minuten waren er nodig voor de 2-0. Verdediger Manolas tikte de bal achter zijn eigen doelman na een strakke voorzet. Drie minuten later lag ook de 3-0 in het doel van Roma en leek alles in kannen en kruiken voor de Catalanen. Pique benutte de kans die hij kreeg na de inzet van Suarez.

Maar Barcelona werd na de 3-0 slordig. Ter Stegen verloor een aantal keer eenvoudig de bal en ook in de voorhoede bleef Suarez knoeien. AS Roma zette meer druk en kreeg een aantal kleine kansen. Het was dan ook geen verrassing dat Dzeko de 3-1 binnen schoot. Uiteindelijk bleek dat niet genoeg voor de Italianen, want een minuut voor tijd was het Suarez die zijn eerste doelpunt in de Champions League scoorde dit seizoen.

Barcelona wint door de late treffer van Suarez met 4-1 van AS Roma. Over tien dagen is de return in Rome. Dan moeten de Catalanen een plek in de halve finale van de Champions League veilig stellen.