in

Eibar licht optie en neemt verdediger over van Barcelona

Cucurella-La-Masia-Eibar

SD Eibar heeft de optie gelicht in de huurovereenkomst met FC Barcelona om Marc Cucurella over te nemen. De vleugelverdediger kwam dit seizoen op huurbasis in actie voor Eibar en maakte veel indruk. De Basken maken zo’n 2 miljoen euro over naar Barcelona.

De kans is echter klein dat de fans van Eibar Cucu komend seizoen daadwerkelijk in het shirt van Eibar zullen zien spelen. In diezelfde huurovereenkomst hebben de Catalanen namelijk opgenomen dat zij voor vier miljoen euro Cucurella weer terug kunnen kopen van Eibar. En volgens de Spaanse media zal Barcelona die optie in de zomer gaan lichten.

Twee opties

Voor Cucurella zijn er twee mogelijke scenario’s komende zomer. FC Barcelona kende een zeer teleurstellend slot van het seizoen en dus zullen de Catalanen komende zomer flink de bezem door de selectie halen. Cucu wordt bij Barcelona genoemd als de vervanger voor Jordi Alba. De club wil Alba komend seizoen vaker rust gaan geven en Cucu is één van de opties voor die rol. Een andere optie is het terugkopen van de verdediger, met de bedoeling om er financieel veel winst op te maken. De Catalanen hopen, als hij niet bij Barcelona blijft, dat de vleugelverdediger dan voor circa 10 miljoen euro verkocht kan worden. Barcelona verwacht zo’n 8 miljoen euro te kunnen verdienen.

De 21-jarige Cucurella, die in 2012 in de jeugdopleiding van FC Barcelona kwam, speelde dit seizoen 31 wedstrijden voor de Liga-club en maakte daarin veel indruk. In de laatste speelronde wist het voormalig La Masia-talent zelfs tegen Barcelona te scoren.

Het seizoen 2018/19 van FC Barcelona in vogelvlucht: eerste seizoenshelft

Tweede seizoenshelft: Frenkie-gekte, staande ovatie voor Messi en tranen op Anfield