in

Dit zijn de gevolgen van het coronavirus voor FC Barcelona

Het coronavirus, dat zich in rap tempo verspreidt door heel Europa, heeft ook gevolgen voor FC Barcelona. BarçaSource zet de voorlopige gevolgen op een rijtje.

De komende twee weken wordt er door FC Barcelona in ieder geval niet gevoetbald. De Spaanse bond maakte donderdag bekend dat de competitie in ieder geval de komende twee weken stilligt. Er wordt daarmee een streep gezet door de wedstrijden tegen Mallorca en Leganés. Eerder maakte de bond al bekend dat de wedstrijden zonder publiek zouden worden gespeeld.

Ook de return tegen Napoli in de achtste finales van de Champions League stond begin deze week al op losse schroeven. Vrijdagochtend maakte de UEFA bekend dat de komende wedstrijden in de Champions en Europa League niet doorgaan. De wedstrijd tegen Napoli stond gepland voor woensdag 18 maart. Eerder was al bekend dat de return achter gesloten deuren zou plaatsvinden.

Het coronavirus is nog niet ontdekt bij een speler, staf- of bestuurslid van FC Barcelona. De club lijkt echter zelf ook drastische maatregelen te nemen. Het Spaanse Sport meldt dat vrijdag voor de laatste keer tot onbepaalde tijd wordt getraind. Dat moet echter nog wel bevestigd worden door de club. Het virus heeft wel al toegeslagen bij Real Madrid. De volledige selectie zit in thuisisolatie, omdat een basketballer van de club positief is getest.

Ook het FC Barcelona-museum verleent in ieder geval de komende twee weken geen toegang aan bezoekers.

What do you think?

Written by Thijs Meijaard

Thijs is de dichter van BarcaSource.nl. Interviews, analyses of uitgebreide verslagen, Thijs draait zijn hand er niet voor om.

OFFICIEEL: UEFA zet streep door return tussen FC Barcelona en Napoli

‘FC Barcelona laat oog vallen op oud-verdediger van PSV’