in

‘FC Barcelona laat oog vallen op oud-verdediger van PSV’

Het coronavirus gooit het voetbalprogramma flink op de schop. De vraag is in hoeverre de nationale competities uitgespeeld kunnen worden en of het EK überhaupt doorgang kan vinden. Ondertussen roert FC Barcelona zich op de transfermarkt. Een delegatie van de club was dinsdag aanwezig bij de wedstrijd tussen RB Leipzig en Tottenham. Haar oog viel op een oud-speler van PSV: Angelino.

Dat schrijft Mundo Deportivo. De vleugelverdediger, eigendom van Manchester City, maakt veel indruk sinds zijn tijdelijke overstap naar Leipzig. Dinsdagavond was hij één van de uitblinkers in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Tottenham Hotspur.

Dat Barcelona gecharmeerd is van Angelino, is niet gek. Hij is sterk aan de bal en heeft een uitstekende trap in huis. De Catalanen dachten met Júnior Firpo de opvolger van Jordi Alba in huis te halen, maar dat valt nog niet mee. Firpo kampt sinds zijn komst nogal met aanpassingsproblemen. Of Angelino de nieuwe linksback wordt, is afhankelijk van Manchester City. Vooralsnog is niet bekend wat de Engelse grootmacht met hem van plan is.

Manchester City verhuurde de linksback afgelopen winter aan Leipzig. Zowel City als Leipzig maakte geen melding van een optie tot koop. Volgens BBC is die er wel. Mocht Leipzig Angelino definitief willen overnemen, moet het 30 miljoen euro betalen, aldus het Engelse medium. Hij speelde in het seizoen 2018/2019 op huurbasis voor PSV.

https://twitter.com/DieRotenBullen/status/1238057210502135819?s=20

Dit zijn de gevolgen van het coronavirus voor FC Barcelona

In beeld: vanwege coronavirus even geen voetbal meer in Barcelona