in

De Ligt twijfelt over Barcelona: ”Misschien nog niet het juiste moment”

Wat gaat Matthijs de Ligt doen deze zomer? Al weken gaat het over de toekomst van de verdediger van Ajax. De Ligt, die zich het afgelopen seizoen als aanvoerder van de Amsterdammers ontwikkelde tot een van de beste centrumverdedigers ter wereld, heeft de topclubs voor het uitkiezen. Lange tijd leek het een zekerheid dat hij naar Barcelona zou verkassen, maar die transfer lijkt op dit moment aan een zijden draadje te hangen.

Het is deze tijd van het jaar geen vreemd gezicht. Matthijs de Ligt op de voorpagina van de toonaangevende sportkranten in de Spanje. Ook deze week is het weer raak. De Ligt speelde afgelopen zondag met het Nederlands elftal de finale van de Nations League. Helaas voor Nederland en De Ligt was Portugal daarin met 1-0 te sterk. Het was tevens De Ligt zijn laatste wedstrijd van een lang maar mooi seizoen. Toch breken er wederom belangrijke weken aan voor de verdediger. Hij moet namelijk een beslissing nemen over zijn toekomst. Hij lijkt zijn hart te volgen, maar…: “Ik weet nog steeds niet wat mijn hart zegt. Ik heb me de afgelopen tijd enkel geconcentreerd op Ajax en het nationale team. Nu ik vakantie heb, heb ik de tijd om na te denken en een besluit te nemen over mijn toekomst’’, zegt hij in gesprek met Mundo Deportivo.

Concurrentiestrijd

FC Barcelona, Paris Saint-Germain, Juventus, Liverpool. Dat De Ligt de clubs voor het uitzoeken heeft, is al een tijdje geen geheim meer. Het is voor hem dan ook zaak om de voordelen en nadelen tegenover elkaar af te wegen. Maar welk aspect vormt voor hem nou eigenlijk het belangrijkste? “Voor mij is het belangrijkst dat ik uitzicht heb op speeltijd en veel wedstrijden zal spelen.’’ Het is nog maar de vraag of Barcelona hem die zekerheid kan bieden, aangezien Ernesto Valverde met Piqué, Umtiti en Lenglet de beschikking heeft over verdedigers van een zeer goed niveau. “Natuurlijk heeft Barcelona goede verdedigers, maar de concurrentie is niet iets dat mij tegenhoudt. Het is logisch en normaal dat je bij een grote clubs als Barcelona te maken hebt met concurrentie.’’

Frenkie

Mocht De Ligt, die in het najaar van 2018 werd verkozen tot Golden Boy, toch voor Barcelona kiezen, volgt hij zijn team- en landgenoot Frenkie de Jong. De twee speelden de afgelopen seizoenen samen in het shirt van Ajax en worden genoemd als de nieuwe parels van het Nederlandse voetbal. Zou De Ligt het zien zitten om met Frenkie voor Barcelona te voetballen? “Natuurlijk zou dat mooi zijn, maar ik moet ook kijken naar wat het beste voor mij is. Ik besteed geen aandacht aan wat anderen willen of vinden, ik bewandel mijn eigen pad. Misschien is het gewoon nog niet het juiste moment om naar Barcelona te verkassen. Ik moet erover nadenken en uiteindelijk beslissen, niks meer.’’

Volgt Matthijs de Ligt zijn maatje Frenkie naar Barcelona?

Arthur valt uit bij Braziliaanse monsterscore tegen Honduras

Coutinho: de hoop van het Braziliaanse volk bij afwezigheid Neymar