in

De Jong: ”Mijn beste wedstrijd tot nu toe”

Frenkie de Jong vs Valencia

Voor Frenkie de Jong was het zaterdagavond een prachtige avond tegen Valencia. De Nederlander scoorde zijn eerste doelpunt in de Liga voor FC Barcelona en bovendien speelde de middenvelder als vanouds goed.

De Jong werd de afgelopen weken op de zijkant gepositioneerd bij FC Barcelona en kwam daardoor niet in zijn eigen spel. Tegen Valencia speelde De Jong op een meer vertrouwelijke positie. De spelmaker gaf na twee minuten al een assist op toptalent Ansu Fati en en kort daarna mocht de international van Oranje zijn eerste doelpunt maken.

”Mijn ploeggenoten hebben me enorm geholpen sinds ik hier ben”, zegt De Jong na afloop van het duel. ”Ik heb me moeten aanpassen aan een nieuwe situatie, maar dit is de beste wedstrijd van mij tot nu toe bij Barcelona.”

De Jong had zaterdag een goede connectie met het 16-jarige talent Ansu Fati. Bij de eerste twee doelpunten wisten de twee elkaar goed te vinden. De Jong geniet dan ook van het jonge talent. ‘”Fati is een enorm groot talent en hij is vooral mentaal erg sterk”, aldus de Nederlander. ”Een speler die zich laat zien in Camp Nou beschikt over veel zelfvertrouwen. Fati heeft een mooie toekomst in het vooruitzicht.”

FC Barcelona Valencia first goal De Jong

Samenvatting | FC Barcelona – Valencia (5-2)

Barcelona Femení morst punten op bezoek bij Rayo Vallecano