in

De Jong kritisch: ”Had hem niet verdiend”

Frenkie MVP

Frenkie de Jong speelde zondag zijn eerste wedstrijd, in het shirt van FC Barcelona, in Camp Nou. De Nederlander werd tijdens de jaarlijkse Joan Gamper Cup gepresenteerd en speelde de eerste helft tegen Arsenal. Barcelona won het duel met 2-1 en na afloop werd Frenkie als MVP van de wedstrijd verkozen. De middenvelder was na afloop kritisch over zijn eigen spel: ”Ik had het helemaal niet verwacht dat ik die prijs zou winnen, want ik had hem helemaal niet verdiend.”

Ook over het vertoonde spel tegen Arsenal was Frenkie de Jong na afloop niet tevreden. ”We hebben geen goede wedstrijd gespeeld”, zei Frenkie tegenover TV3. ”We moeten de bal veel sneller rond laten gaan en we moeten veel sneller druk zetten nadat we de bal zijn verloren. Maar goed, we zitten nog in de voorbereiding dus we kunnen ons nog verbeteren. ”

Frenkie de Jong speelde 45 minuten op de plek van Sergio Busquets. In de wedstrijden tegen Vissel Kobe en Chelsea speelde de voormalig speler van Ajax ook 45 minuten. Komende week speelt Barcelona twee oefenduels in de VS tegen Napoli.

54Gampercup

Samenvatting | FC Barcelona – Arsenal (2-1)

Messi moet voorbereiding Barcelona missen: ”Zien elkaar snel weer”