in

De Jong is in Barcelona: ”Ik ben erg blij om hier eindelijk te zijn”

In de nadagen van het jaar 2018 leek Frenkie de Jong op weg naar Paris Saint-Germain. Daar dacht FC Barcelona echter anders over. Enkele dagen voor het verstrijken van de winterse transferperiode in januari bereikten de Catalanen overeenstemming met Ajax over een transfer van De Jong. De Nederlander zelf hoefde er niet lang over na te denken. Vanavond arriveerde hij in Barcelona voor zijn eerste interviews en fotosessies als speler van de Blaugrana: ”Het is een droom om hier te zijn.”

In het bijzijn van onder meer zijn zaakwaarnemer, familie en vriendin arriveerde De Jong rond half zeven op het vliegveld El Prat. De officiële presentatie vindt morgenavond plaats, maar de achterban kreeg via de social mediakanalen al de eerste indrukken van De Jong als speler van Barcelona. Bij zijn aankomst op het vliegveld van Barcelona stond hij het kanaal van zijn nieuwe club te woord. ”Ik ben erg blij om hier eindelijk te zijn. Als kind was het een droom om voor Barça te voetballen en nu ben ik hier. Dat is geweldig. Ik kijk er heel erg naar uit om mijn eerste stappen in Camp Nou te zetten.”

https://twitter.com/BarcaSource/status/1146836681657593863

”Ik ben fan van de manier waarop FC Barcelona speelt”, vertelt De Jong, die veel overeenkomsten ziet tussen de filosofie van Barcelona en zijn vorige club Ajax. Daarnaast kan de middenvelder niet wachten om samen met Messi te spelen: ”Ik heb hem altijd al gevolgd. Mijn idool is nu mijn teamgenoot.” Morgenavond wordt De Jong gepresenteerd. Om 18:15 uur ondertekent hij zijn contract. Daarna zal er een fotosessie plaatsvinden op het veld van Camp Nou. De presentatie wordt afgesloten met een persconferentie.

Barcelona Femení haalt opnieuw oude bekende binnen

Frenkie de Jong MD

‘Ajax parkeert Frenkie de Jong met geweldige actie in straten Barcelona’