in

De Jong blij met transfer: ”Het is altijd een droom geweest”

De Jong en Bartomeu

Met de transfer van Frenkie de Jong naar FC Barcelona komt er een eind aan een maandenlange soap. De middenvelder van Ajax mag vanaf komend seizoen de clubkleuren van de Catalaanse grootmacht dragen. De Jong gaf na een intense dag tekst en uitleg.

“Ik ben blij, trots en opgelucht dat het achter de rug is”, liet De Jong aan de NOS weten. ”Barcelona is altijd een droom van mij geweest. Als ze dan zo serieus zijn en je maakt een goede kans op speeltijd, dan maakt dat de keuze makkelijker.”

Vanuit heel Europa was er interesse in de spelmaker van Ajax. De Jong koos uiteindelijk voor FC Barcelona en liet aanbiedingen van Paris Saint-Germain aan zich voorbij gaan. “Ik heb met beide clubs gesproken. Ook met Pep Guardiola (trainer Manchester City, red) bijvoorbeeld. Het maakt me trots dat ze zoveel voor me gedaan hebben. Het is ook geen keuze tégen die clubs, maar een keuze vóór Barcelona.”

https://twitter.com/AFCAjax/status/1088149496599662592

Lionel Messi

Frenkie de Jong kijkt enorm uit naar zijn eerste trainingen met Lionel Messi. ”Ik kan me nu niet voorstellen om samen met Messi op het veld te staan”, aldus het 21-jarige talent. ”Natuurlijk is hij voor mij de beste van de wereld en kijk ik ernaar uit met hem te spelen als teamgenoot.”

Frenkie de Jong

Verstappen feliciteert en plaagt De Jong

Pique vs Sevilla

Barcelona verliest van Sevilla bij debuut Boateng