Dani Alves verliest Maradona Cup bij debuut FC Barcelona

Dani Alves heeft zijn eerste wedstrijd voor FC Barcelona achter de rug. De Braziliaan kwam dinsdag tijdens de Maradona Cup, die in het teken van de herdenking van Diego Maradona stond, na strafschoppen van Boca Juniors. In de reguliere speeltijd kwamen beide ploegen niet verder dan 1-1.

Xavi Hernández liet tegen Boca Juniors de grote namen aan de kant. Zo kwamen Ter Stegen, Frenkie de Jong en ook de talenten als Gavi en Abde niet in actie. Wel waren er kansen voor Coutinho en Riqui Puig. Laatstgenoemde nam de ploeg in de eerste helft dan ook bij de hand. Echter werden er maar weinig kansen gecreëerd. De grootste kans kwam van de voet van Dest, die na een goede aanval, in het zijnet schoot.

Het duel kwam pas in de tweede helft op gang. FC Barcelona scoorde dan al vroeg in na rust. Met een kleine handsbal van Coutinho kwam de bal voor de voeten van Jutglà. Het talent van Barcelona B schoot vervolgens verwoestend de 1-0 tegen de touwen. Na vele wissels van Xavi kwam Boca Juniors in de slotfase terug in het duel. Aanvaller Zeballos schoot tien minuten voor tijd de 1-1 achter doelman Neto.

En dus kwam het voor beide ploegen aan op strafschoppen. Tijdens de strafschoppen schoten Matheus en Jaime mis en wist Boca alle strafschoppen te raken. Daarmee verloor Barcelona de strafschoppen met 4-2 en wonnen de Argentijnen de Maradona Cup.