in ,

‘Coach en spelers Eldense opgepakt na 12-0 tegen Barca B’

De Spaanse politie heeft inmiddels meerdere spelers en de coach van Eldense opgepakt op verdenking van corruptie en matchfixing. Eldense verloor afgelopen weekend met 12-0 van Barcelona B en degradeerde daardoor. 

Na de wedstrijd kwamen al snel geruchten dat er mogelijk sprake was van matchfixing. Cheikh Saad, speler van Eldense, beaamde dit in een interview: “Ik werd gedwongen om niet in de basis te starten, een teamgenoot werd verteld dat hij wel mocht starten maar dat hij dan niet mocht scoren. Ik weet zeker dat de coach ervan wist, maar vier andere spelers wisten er ook van.” Saad gaf aan dat Barcelona B niks met de matchfixing had te maken, ze deden wat ze moesten doen en dat was scoren.

Zijn teamgenoot David Azin wist te vertellen dat ze de wedstrijd met 5 doelpunten of meer moesten verliezen, dit had hij gehoord van een andere speler. Azin begon op de bank en wilde niet in het veld komen, omdat hij al snel zag dat er sprake was van matchfixing.

Inmiddels heeft de Spaanse politie dus meerdere aanhoudingen verricht, waaronder de Italiaanse coach Filipp Vito de Pierro en Valencia-huurling Mike Fernandez. Het is waarschijnlijk niet de enige wedstrijd met matchfixing, ook de 3-1 nederlaag tegen Cornella is verdacht. In deze wedstrijd veroorzaakte Eldense drie strafschoppen.

Barcelona laat niets heel van zwak Sevilla

Samenvatting | FC Barcelona – Sevilla (3-0)