Barcelona laat niets heel van zwak Sevilla

FC Barcelona heeft woensdag, tijdens het midweekse Liga-programma, goede zaken gedaan in de strijd om de landstitel. De ploeg van trainer Luis Enrique liet in het eigen Camp Nou niets over van Sevilla. Luis Suarez en Lionel Messi zorgden voor een comfortabele 3-0 overwinning.

Luis Enrique begon tegen Sevilla weer met zijn vertrouwelijke 3-4-3 opstelling en pakte Sevilla direct bij de keel. De bezoekers kregen in de eerste helft geen enkele kans om te gaan voetballen. Pas na 25 minuten kwamen de Catalanen op een 1-0 voorsprong. Lionel Messi was de aangever en Luis Suarez werkte via een omhaal af. Kort erna was het Messi zelf die scoorde. Op aangeven van Luis Suarez was het Messi die eenvoudig 2-0 binnen kon schuiven.

Deed Sevilla dan helemaal niets in de eerste helft? Jawel, Vitolo kopte ruim over het doel van Ter Stegen en Zonzi schoot op de benen van de Duitser. Na ruim een half uur schoot Messi vanuit een hoekschop 3-0 tegen de touwen.

In de tweede helft deden de Catalanen het een stuk rustiger aan en werden spelers als Gerard Pique en Luis Suarez gespaard. Wel wisten Pique en Rakitic nog een gele kaart te pakken, waardoor zij het duel met Malaga missen. In de slotfase mocht ook Carles Alena nog invallen. Grote kansen kreeg Barcelona niet meer, waardoor het in Camp Nou 3-0 bleef.

Rakitic vliegt uit z’n slof: ”Hoerenjong! je gaat degraderen”

‘Coach en spelers Eldense opgepakt na 12-0 tegen Barca B’