Cillessen heeft groot aandeel in spectaculaire overwinning Barcelona

Cillessen FC Barcelona - Sevilla

Het is FC Barcelona woensdagavond gelukt om zich te plaatsen voor de halve finale van de Copa del Rey. Barcelona verloor afgelopen week met 2-0 in Sevilla en moest in het eigen Camp Nou vol aan de bak. En dat deed de ploeg van Ernesto Valverde. In een spektakelstuk waren de Catalanen met 6-1 te sterk voor Sevilla.

Ernesto Valverde en zijn ploeg stonden voor een loodzware opgaven in Camp Nou. Barcelona moest een 2-0 achterstand tegen Sevilla zien om te buigen in een overwinning. Het stugge Sevilla werd na een klein kwartier spelen al door FC Barcelona gepasseerd. Lionel Messi kreeg een strafschop, nadat Promes hem ligt aantikte en Coutinho mocht uiteindelijk vanaf 11 meter de 1-0 binnen schieten.

Fenomenale Cillessen

Na de 1-0 van Barcelona werd het de eerste helft van Jasper Cillessen. De Nederlander zorgde er na een klein half uur spelen met een katachtige redding voor dat Sevilla niet langszij kwam. Maar dat was niet de enige goede actie van Cillessen. Een minuut later stopte de doelman een strafschop van Banega.

Waar Sevilla faalde te scoren was het aan de andere kant wel raak. ivan Rakitic schampte de bal, na een geweldige steekpass van Arthur, en de bal rolde langzaam het doel in. De Kroaat zorgde met de 2-0 ervoor dat Barcelona de achterstand had weggepoetst.

In de tweede helft ging het tempo nog verder omhoog en stond Barcelona binnen tien minuten op een 4-0 voorsprong. Eerst was het Philippe Coutinho die met een kopbal voor de 3-0 zorgde en een minuut later mocht Roberto de trekker overhalen in het strafschopgebied, na een pass van Messi.

Sevilla deed na een kleine zeventig minuten nog wel iets terug via Arana. De vleugelverdediger mocht, na een nonchalante uittrap van Cillessen, vanaf rand strafschopgebied 4-1 binnen schieten.

De bezoekers probeerden in de slotfase naar het doelpunt te zoeken die zij nog nodig hadden voor de overwinning, maar via de counter werd Barcelona meedogenloos. Een minuut voor tijd zorgde Luis Suarez voor de bevrijdende 5-1, na een strakke voorzet van Jordi Alba. In de blessuretijd maakte de ploeg van Ernesto Valverde het mooiste doelpunt van de avond. De 6-1 ging over vijf schijven, waaraan Pique, Alba, Suarez en Vidal deelnamen, en het was uiteindelijk Lionel Messi die de 6-1 op het scorebord zette.

Door de 6-1 overwinning plaatst FC Barcelona zich voor de halve finale van de Copa del Rey, waarin het onder meer Real Madrid en Real Betis kan treffen.